ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Blackstone κλείνει hedge fund που έχασε 24% το 2016

19:47 - 21 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
H Blackstone κλείνει hedge fund που έχασε 24% το 2016
Η Blackstone, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, κλείνει το δύο ετών hedge fund, Senfina Advisors, αφότου έχασε 24% το 2016.

Το Senfina, το οποίο ήταν αξίας 1,8 δισ. δολαρίων και διένειμε χρήματα σε μια ομάδα 11 διαχειριστών χαρτοφυλακίων, έχασε 6% μόνο τον περασμένο μήνα, μεταδίδει το Bloomberg. Πρόκειται για ένα βραχυχρόνιο πείραμα για την Blackstone, η οποία άνοιξε το Senfina το 2014, ως το πρώτο της fund πολλαπλών διαχειριστών.

 

«Το περιβάλλον στην αγορά το 2016 για τα hedge funds ήταν άνευ προηγουμένου», εξήγησε η Paula Chirhart, εκπρόσωπος της Blackstone. «Κάναμε αυτό που ήταν προς το καλύτερο συμφέρον για τους επενδυτές μας, ώστε να διατηρήσουν το κεφάλαιό τους», πρόσθεσε.

 

Πέρυσι το Senfina ήταν μεταξύ των funds με τις κορυφαίες επιδόσεις, κερδίζοντας 21% και καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στη λίστα του Bloomberg με τα hedge funds άνω του ενός δισ. Ωστόσο φέτος, δεν κατάφερε να ανακάμψει από μια απώλεια 17% που κατέγραψε το Φεβρουάριο, παρά τα κέρδη που εμφάνισε τον Απρίλιο και το Μάιο. Το fund υπέστη πλήγμα και τον περασμένο μήνα, έπειτα από «λάθος» πονταρίσματα μετά την εκλογή Τραμπ.

 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρόεδρος της Blackstone, Tony James, είχε αναφέρει τον Ιούλιο, στη διάρκεια ενημέρωσης για τα κέρδη, πως ανέμενε περισσότερη μεταβλητότητα στη στρατηγική του fund. «Αναμένουμε επίσης πως με τον καιρό θα έχει υψηλότερες επιδόσεις και εξακολουθούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι σχετικά με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο», είχε προσθέσει ωστόσο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.