ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κόρη του Σαντάμ Χουσεϊν μιλά για Τραμπ και ISIS

14:03 - 22 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα της, η κόρη του Σαντάμ Χουσεϊν παραχώρησε συνέντευξη στο CNN. Θυμάται εκείνες τις δραματικές στιγμές και μιλάει ακόμα για τον Ντόναλντ Τραμπ και το ISIS.

Η ίδια θυμάται πως στις 30 Δεκεμβρίου του 2006 μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της παρακολούθησαν με λυγμούς στην τηλεόραση τις τελευταίες στιγμές της ζωής του πατέρα της. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τη στιγμή του θανάτου του, το οποίο η κόρη του, όπως αναφέρει στη συνέντευξη, αρνείται να δει μέχρι σήμερα.

 

Μιλώντας για τον πατέρα της, η ίδια δηλώνει περήφανη: «Οι λεπτομέρειες του θανάτου του είναι άσχημες και οδυνηρές, αλλά ήταν ένας τιμητικός θάνατος. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να φύγει με κάτι μικρότερο από αυτό. Ήταν ένας θάνατος που έκανε εμένα, τα παιδιά μου, τις αδερφές μου και όλους όσοι τον αγαπούσαν να νιώσουν περηφάνια».

 

Όσο για το ποια είναι η εικόνα που της έχει μείνει από τον πατέρα της, η Ραχάντ Χουσεΐν δήλωσε πως: «Οι άνθρωποι που τον θεωρούν δικτάτορα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν όποια ταμπέλα θέλουν, αλλά για μένα ήταν ένας ήρωας, θαρραλέος, μαχητής και σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους».

 

Η 48χρονη Ραχάντ κατηγορεί τις ΗΠΑ για ό,τι συνέβη στο Ιράκ, ωστόσο, μιλά με καλά λόγια για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Αυτός ο άντρας φαίνεται πως διαθέτει υψηλά επίπεδα πολιτικής ευαισθησίας και αυτό είναι απείρως διαφορετικό από εκείνον που προηγήθηκε του Τραμπ. Εξέθεσε τα λάθη των άλλων, ειδικά εκείνα στο Ιράκ, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ συνειδητοποιημένος για τα λάθη στο Ιράκ και το τι συνέβη στον πατέρα μου».

 

Να σημειωθεί πως κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε κατά του πολέμου στο Ιράκ, ενώ αναφερόμενος στον Σαντάμ Χουσεΐν τον χαρακτήρισε «κακό άνθρωπο», αλλά τον επαίνεσε για την αποτελεσματική του τακτική κατά των τρομοκρατών.

 

Η κόρη του Χουσεΐν απάντησε ακόμα στις κατηγορίες που τη θέλουν να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος:

 

«Φυσικά και δεν έχω καμία σχέση με αυτήν την ομάδα και άλλες ακραίες ομάδες. Επίσης, η ιδεολογία της οικογένειας μου δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτήν των εξτρεμιστικών ομάδων. Και η απόδειξη για αυτό είναι πως αυτές οι ομάδες απέκτησαν δύναμη στο Ιράκ αφότου φύγαμε από την χώρα και έλαβε τέλος η κυριαρχία μας», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:38 - 22 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.