ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Schroders: Η οικονομία των αναδυόμενων αγορών θα αυξηθεί κατά 4,6%

19:58 - 22 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Schroders: Η οικονομία των αναδυόμενων αγορών θα αυξηθεί κατά 4,6%
Κατά 4,6% αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ των αναδυόμενων αγορών το 2017, έναντι βελτίωσης 4,2% το 2016, κυρίως λόγω της αναμενόμενης ανάκαμψης στη Βραζιλία και τη Ρωσία, αλλά και της νομισματικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της Schroders Wealth Management, Tom Wilson.

Μάλιστα, επεσήμανε πως οι αναδυόμενες οικονομίες θα λάβουν στήριξη και από την κινεζική ανάπτυξη, καθώς πολιτικά μέτρα αναμένονται για τη στήριξη της ρευστότητας, ενόψει του 19ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος το επόμενο φθινόπωρο.


Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, οι κίνδυνοι για την Κίνα περιλαμβάνουν την αυξανόμενη εξάρτηση στην πίστωση και την έλλειψη δομικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο παραμένουν διαχειρίσιμοι προς το παρόν.


Το γουάν έχει εξασθενήσει κατά περίπου 5% από την αρχή του έτους αλλά σε συνδυασμό με τους ελέγχους στις κινήσεις κεφαλαίων η πίεση της υποτίμησης έχει κάπως μετριαστεί.


Εντούτοις, η ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου ενδέχεται να θέσει εκ νέου στο επίκεντρο την πολιτική της Κίνας για τα αποθεματικά της, τονίζει η Schroders.


Οι αναδυόμενες αγορές έχουν σε μεγάλο βαθμό βελτιώσει τα εξωτερικά ισοζύγιά τους, μετά το «κωνικό ξέσπασμα» του 2013, μειώνοντας την ευπάθειά τους σε ένα πιο αυστηρό παγκόσμιο σκηνικό ρευστότητας.


Η Schroders υπενθυμίζει πως το 2013 οι αναδυόμενες αγορές έχασαν μέρος της αξίας τους, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα αρχίσει σταδιακά να ολοκληρώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.