ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Monte dei Paschi: Θα επιστρέψουμε τα ομόλογα από το swap

23:38 - 22 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Monte dei Paschi: Θα επιστρέψουμε τα ομόλογα από το swap
Στην παραδοχή ότι απέτυχε το σχέδιο της αύξησης κεφαλαίων 5,2 δισ. ευρώ από την αγορά, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, καθώς δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει τα ομόλογα που είχαν προσφέρει επενδυτές στο πλαίσιο της πρότασης ανταλλαγής (swap) με μετοχές.

Καθώς η τράπεζα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το bailout, σήμερα συνεδρίασε το ΔΣ της, ενώ το αργότερο αύριο το πρωί θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τη διάσωσή της.

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις πρό καιρού ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για κρατική διάσωση της Monte dei Paschi, φαίνεται πως πλέον αυτή η εξέλιξη είναι μονόδρομος, αφού μια κατάρρευση της ιταλικής αυτής τράπεζας θα έθετε σε κίνδυνο τις αποταμιεύσεις χιλιάδων Ιταλών. Ωστόσο, το σχέδιο της κρατικοποίησης δεν τους προστατεύει και πάλι απόλυτα.

 

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει στις 16 Δεκεμβρίου ότι θα ανοίξει εκ νέου την προσφορά της για εθελοντική μετατροπή ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης με μετοχές της. H μετατροπή των ομολόγων ήταν μέρος της αύξησης κεφαλαίου, μαζί με την έκδοση νέων μετοχών. Βασικό μέρος του σχεδίου ήταν η συμμετοχή του Κατάρ ως στρατηγικού επενδυτή.

 

Ωστόσο την Τετάρτη, πηγές του Reuters δήλωσαν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου της Monte dei Paschi είναι μικρό, γιατί η ιταλική τράπεζα δεν έχει καταφέρει να βρει ένα στρατηγικό επενδυτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.