ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν και αποθέματα διατηρούν το αργό πάνω από τα 61 δολάρια

22:59 - 23 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Σταθερά πάνω από τα 61 δολάρια παραμένει για δεύτερη μέρα το αργό, καθώς εικάζεται ότι τα αμερικανικά αποθέματα θα μειωθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι αρκετά διυλιστήρια κλείνουν μονάδες τους για επισκευές.

Η τρέχουσα τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 61,04 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 0,15%, ενώ άγγιξε και τα 61,80 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο από τις 26 Δεκεμβρίου.

Οι τιμές είναι 1,3% υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Σε επίπεδο εβδομάδας έχει ενισχυθεί 2,4%.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρίσκεται στα 59,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,8%.

Χθες, η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης, βενζίνης και ντίζελ μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου.. Επίσης, τα διυλιστήρια κατά την ίδια περίοδο λειτούργησαν στο 85,2% της δυναμικότητας τους, το χαμηλότερο από το Μάρτιο του 2006.

Το αρνητικό κλίμα επιτείνουν και οι πιέσεις τις Δύσης για επιπρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν λόγω μη συμμόρφωσής του με τις επιταγές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Ιράν, της τέταρτης μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου του ΟΠΕΚ, έχει επανειλημμένως απειλήσει εμμέσως αλλά και άμεσα ότι θα προβεί σε αντίποινα με διακοπή της τροφοδοσίας πετρελαίου σε περίπτωση που υποστεί κυρώσεις από το ΣΑ του ΟΗΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.