ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επίπεδα ρεκόρ ο Nikkei, λόγω πετρελαίου και μετάλλων

10:17 - 26 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη φορά η χρηματιστηριακή αγορά στην Ιαπωνία, καθοδηγούμενη από την άνοδο των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού.

Συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε άνοδο 0,15% στις 18,215.35 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 1,02% στις 20,499.57 μονάδες. Η πτώση των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ επηρεάστηκε από την πτώση της μετοχής της China Mobile Ltd, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι ήταν υπερβολικό το ράλι που κατέγραφε η μετοχή, αλλά και από την πτώση των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών, λόγω των ανησυχιών για άνοδο στα καύσιμα, μετά την εκτίναξη του αργού πάνω από τα 61 δολάρια.

Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi κατέγραψε άνοδο 0,01% στις 1.470,03 μονάδες.

’νοδο κατέγραψε η μετοχή της BHP, της μεγαλύτερης μεταλλουργικής εταιρείας στον κόσμο, της Sumitomo Metal Mining Co, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού, καθώς και της Rio Tinto, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο μεταλλουργικής εταιρείας.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της εταιρείας Nippon Steel, της JFE Holdings και της China Steel Corp, λόγω της ανόδου των τιμών των μετάλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.