ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 92 άτομα

12:06 - 25 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 92 άτομα
Συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), που μετέφερε 92 άτομα από την Μόσχα στην Λαττάκεια της Συρίας, μέσω Σότσι.

Το Τουπόλεφ εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι και τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν συντρίμμια του στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα, 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν η διάσημη στρατιωτική μπάντα Αλεξάντροφ με μουσικούς μπαλαλάικα και χορωδία 64 ατόμων.

 

Πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται εκτός από τα 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται αδιαλείπτως για την πορεία των ερευνών και ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:22 - 25 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.