ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Λάθος του πιλότου ή τεχνικό πρόβλημα;

14:45 - 26 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Λάθος του πιλότου ή τεχνικό πρόβλημα;
Σε τεχνικό πρόβλημα ή σε λάθος του πιλότου και όχι σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδεται η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα με τον τραγικό απολογισμό των 92 νεκρών (όλων των επιβατών και του πληρώματος), μεταξύ των οποίων και μια ολόκληρη φημισμένη χορωδία Αλεξαντρόφ.

Για τις πιο πιθανές αυτές αιτίες της αεροπορικής τραγωδίας μίλησε, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, ενώ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας είχε υποβαθμίσει, χθες, και πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας. 

 

Οι έρευνες για τη συντριβή είναι τεταμένες, καθώς περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι και 32 πλοία - συμπεριλαμβανομένων και 100 δυτών - έχουν αναλάβει το "χτένισμα" της περιοχής, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας. Ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποβρύχια χρησιμοποιήθηκαν για την επιχείρηση, ενώ με τη βοήθεια των προβολέων οι έρευνες συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας. 

 

Ο υπουργός Μεταφορών, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, σημείωσε πως η τρομοκρατία δεν είναι μεταξύ των βασικών σεναρίων για το τι προκάλεσε το δυστύχημα, με τις Αρχές να διεξάγουν έρευνα για ένα πιθανό τεχνικό πρόβλημα ή λάθος του πιλότου. 

 

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που "βλέπουν" ακόμη και τρομοκρατική επίθεση, διακρίνοντας κάποια ενδεικτικά στοιχεία, με κύριο την αδυναμία των Αρχών να εντοπίσουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία, αλλά και το γεγονός πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους ήταν διασκορπισμένα σε μια ευρύτερη περιοχή. 

 

Μέχρι σήμερα το πρωί, οι ομάδες διάσωσης έχουν εντοπίσει 11 σορούς ή και μέλη σώματος που μεταφέρθηκαν στη Μόσχα για να αναγνωριστούν. 

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακήρυξε τη Δευτέρα, 26η Δεκεμβρίου, ως ημέρα εθνικού πένθους για τη χώρα που "βυθίζεται" στη θλίψη για τους ανθρώπους που χάθηκαν στην τελευταία αεροπορική τραγωδία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.