ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αιχμές» Ιταλού ΥΠΟΙΚ προς ΕΚΤ για τη Monte dei Paschi

10:17 - 29 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
«Αιχμές» Ιταλού ΥΠΟΙΚ προς ΕΚΤ για τη Monte dei Paschi
Η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται η Monte dei Paschi di Siena στα 8,8 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ προηγουμένως δεν είναι «αμφισβητήσιμη», όμως θα ήταν «χρήσιμο, αν όχι ευγενικό» να υπάρχει περισσότερη πληροφόρηση για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν, δήλωσε στην Il Sole 24 Ore ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Όπως ανέφερε, οι λύσεις που υιοθετήθηκαν για την Monte dei Paschi θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για μελλοντικά παρόμοια προβλήματα στην Ευρώπη.

 

Σημείωσε, δε, πως δεν είναι δυνατόν να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

 

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως οι μετοχές της Monte dei Paschi θα αρχίσουν σύντομα να διαπραγματεύονται και πάλι, ενώ ξεκαθάρισε πως το delisting «οπωσδήποτε δεν είναι στην ατζέντα».

 

Σύμφωνα με τον κ. Πάντοαν, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το διοικητικό της συμβούλιο, ενώ η θέση του CEO, κ. Morelli, δεν αμφισβητείται.

 

Το τραπεζικό ταμείο των 20 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε για να δώσει μια «προοπτική ηρεμίας στις αγορές» και τώρα είναι στο «χέρι» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να υλοποιήσουν σχέδια αναδιάρθρωσης, ανέφερε.

 

Κατά τον ίδιο, οι τραπεζικοί managers οι ενέργειες των οποίων έχουν βλάψει τοςυ μετόχους, τους επενδυτές και τους αποταμιευτές, θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 29 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.