ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκοτσέζοι σε Μέι: Να εγγυηθούν τα δικαιώματα πολιτών της ΕΕ

11:00 - 29 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Σκοτσέζοι σε Μέι: Να εγγυηθούν τα δικαιώματα πολιτών της ΕΕ
Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα ζήτησε από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να προσφέρει βεβαιότητα στους πάνω από τρία εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με το μέλλον τους, τη στιγμή που ετοιμάζεται να πυροδοτήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Μέι έχει επανειλημμένως αποφύγει εκκλήσεις βουλευτών που ζητούν να εγγυηθεί μονομερώς τα δικαιώματα των πολιτών των άλλων 27 μελών που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία.

 

«Είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τη βρετανική οικονομία και βαθιά άδικο για τις οικογένειες, το να συνεχίζει η βρετανική κυβέρνηση να αφήνει τους Ευρωπαίους πολίτες στο κενό σχετικά με το status τους ως κάτοικοι και με τα δικαιώματά τους», δήλωσε ο Stephen Gethins, εκπρόσωπος του SNP για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

 

«Η αβεβαιότητα και η καταστροφική ρητορική που έχουμε δει από τη βρετανική κυβέρνηση, απομακρύνει τα κορυφαία ταλέντα που χρειαζόμαστε και αναγκάζει τις οικογένειες να ξανασκεφτούν το μέλλον τους εδώ», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία έχουν γίνει ένα από τα πλέον επίμαχα θέματα στις συζητήσεις για το Brexit, με τους βουλευτές όλων των μεγάλων κομμάτων να κατηγορούν τη Μέι πως έχει μετατρέψει τον κόσμο σε «διαπραγματευτικό χαρτί».

 

Σύμφωνα με το SNP, το θέμα επηρεάζει περίπου 181.000 ανθρώπους στη Σκοτία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.