ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bank of Japan: Η ιαπωνική οικονομία θα ανακάμψει

16:26 - 29 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Bank of Japan: Η ιαπωνική οικονομία θα ανακάμψει
Σταδιακή ανάκαμψη αναμένει για την οικονομία της Ιαπωνίας ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Haruhiko Kuroda, καθώς υποχωρούν οι αντιξοότητες παγκοσμίως, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei.

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αν παραστεί ανάγκη" για να εκκινήσουμε την ανάπτυξη, ανέφερε ο Kuroda στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Nikkei, απορρίπτοντας τις απόψεις ορισμένων αναλυτών ότι η BoJ έχει "ξεμείνει" από εργαλεία πολιτικής μετά από περισσότερα από τρία χρόνια επιθετικής εκτύπωσης χρήματος.

Αλλά πρόσθεσε πως οι βελτιωμένες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, η άνοδος των τιμών των ιαπωνικών μετοχών και μια αντιστροφή των υπερβολικών κερδών του γεν, θα επιτρέψουν στην ιαπωνική οικονομία να διατηρήσει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη στο επόμενο έτος.

"Συνολικά, τόσο η παγκόσμια όσο και η ιαπωνική οικονομία, οδηγούνται σε μια θετική και πιο επιθυμητή κατάσταση", πρόσθεσε σε συνέντευξη.

Ο Kuroda δεν απάντησε όταν ερωτήθηκε εάν θα ήταν πρόθυμος να υπηρετήσει και δεύτερη θητεία ύστερα από τη λήξη της θητείας του ως διοικητής της BoJ τον Απρίλιο του 2018.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 29 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.