ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FBI σε ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Αναμειχθήκατε στις αμερικανικές εκλογές

11:38 - 30 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο απερχόμενος πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) να κατηγορεί ευθέως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Μεταξύ των κυρώσεων, οι ΗΠΑ απέλασαν 35 διπλωμάτες από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

 

Μάλιστα, το FBI δημοσιοποίησε χτες ειδική αναφορά για το ζήτημα. Πρόκειται για την πιο λεπτομερή δημοσιοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνει δείγματα κακόβουλης γλώσσας προγραμματισμού υπολογιστών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

 

Σύμφωνα με το FBI, η δράση των FSB άρχισε στα μέσα του 2015 όταν με ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε κακόβουλος σύνδεσμος ηλεκτρονικής διεύθυνσης σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες. Μεταξύ αυτών, ήταν υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το FBI στην 13σέλιδη αναφορά του. Η αναφορά που διεξήχθη με τη βοήθεια και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/2iuT8cp.

 

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DNI) έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις ηλεκτρονικές υποκλοπές του Οκτωβρίου, η αναφορά αυτή αποτελεί την πρώτη λεπτομερή τεχνική

ανάλυση που δημοσιοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της πρώτης επίσημης ανακοίνωσης του FBI.

 

Από την πλευρά της, η Ρωσία εξακολουθεί ν' αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή, με το Κρεμλίνο να χαρακτηρίζει παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις και να εκφράζει την ετοιμότητά του για την εφαρμογή “ανάλογων” αντιμέτρων.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.