ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία

11:24 - 09 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία
Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο το Νοέμβριο, αν και λιγότερο από ό,τι αναμενόταν, αλλά οι εξαγωγές ενισχύθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που υποδηλώνει ανάκαμψη της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας στο δ΄ τρίμηνο.

Η Destatis, η στατιστική υπηρεσία, ανακοίνωσε πως η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,4% το Νοέμβριο του 2016 έναντι του προηγουμένου μήνα, προσαρμοσμένη για εποχικές μεταβολές και ημερολογιακές επιδράσεις.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal είχαν προβλέψει άνοδο 0,7%. Αλλά τα στοιχεία για την παραγωγή του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν και εμφανίζουν άνοδο 0,5% σε σχέση με την αύξηση 0,3% που ανακοινώθηκε προηγουμένως.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Destatis αναφέρει πως οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν 3,9% το Νοέμβριο έναντι του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,5%.

Αλλά οι εξαγωγές στο ενδεκάμηνο αυξήθηκαν μόλις 0,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σε μια ένδειξη ότι οι παγκόσμιες οικονομικές αβεβαιότητες –όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ και η απόφαση για Brexit- έχουν επηρεάσει τις εξαγωγές της γερμανικής οικονομίας.

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκαν στα 21,7 δισ. ευρώ το Νοέμβριο από το αναθεωρημένο ποσό των 20,7 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 20 δισ. ευρώ.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24,6 δισ. ευρώ το Νοέμβριο σε μη προσαρμοσμένους όρους. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν αλλά χαμηλότερο από το πλεόνασμα των 24,9 δισ. ευρώ που κατέγραψε τον Οκτώβριο του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.