ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνιμα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Πολωνία-Έξαλλη η Ρωσία

15:25 - 13 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Μόνιμα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Πολωνία-Έξαλλη η Ρωσία
Δεν έχουμε φτάσει ούτε καν στα μισά του Ιανουαρίου του 2017 δεν έχει καν αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ και το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία έχει χτυπήσει κόκκινο. Θα υπέθετε κανείς πως το μείζον θέμα είναι το χακάρισμα των e-mail της Χίλαρι Κλίντον ωστόσο αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Από χθες, αμερικανικά στρατεύματα θα στρατοπεδεύουν μόνιμα στην Πολωνία γεγονός που χαροποιεί μεν τους Πολωνούς και τις άλλες χώρες της Βαλτικής που νιώθουν να απειλούνται από την Ρωσική Αρκούδα ωστόσο κάνει έξαλλους τους Ρώσους.

 

Η μόνιμη πλέον 3500 αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία  είναι σε εφαρμογή παλαιότερης απόφασης του ΝΑΤΟ που πυροδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από την προσάρτηση της Κριμαίας και τον αποσχιστικό ανταρτοπόλεμο στην Ουκρανία. Η αμοιβαία καχυποψία  εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν η  Μόσχα αποφάσισε να εγκαταστήσει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές στο Καλίνιγκραντ

 

Η Ρωσία προς το παρόν αντέδρασε ψύχραιμα δηλώνοντας πως η εγκατάσταση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία θεωρείται απειλή για την ασφάλεια της.

 

Ωστόσο, σήμερα ήρθε ένα νέο αμερικανικό μήνυμα. Αυτή τη φορά από τον υποψήφιο ως επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέο, που δείχνει να διαφοροποιείται ακόμη και από τον ίδιο τον Ντοναλντ Τραμπ όσον αφορά τη Ρωσία, που κατά την ακρόαση στην Γερουσία δήλωσε ευθαρσώς πως η Ρωσία αποτελεί την νούμερο ένα απειλή για τις ΗΠΑ. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 13 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.