ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurostat: Ενισχυμένο το εμπορικό ισοζύγιο στην ευρωζώνη

16:19 - 16 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Eurostat: Ενισχυμένο το εμπορικό ισοζύγιο στην ευρωζώνη
Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο ανέκαμψε τον Νοέμβριο, καθώς οι εξαγωγές εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Eurostat. Τα νούμερα υπαινίσσονται μια επιτάχυνση στην οικονομική ανάπτυξη προς το τέλη του περασμένου έτους.

Η στατιστική υπηρεσία γνωστοποίησε σήμερα ότι οι εξαγωγές της ευρωζώνης ξεπέρασαν τις εισαγωγές κατά 25,9 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, έναντι πλεονάσματος ύψους 22,9 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2015.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν πως οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 3,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,8%, συσχετισμός που οδήγησε σε διεύρυνση του πλεονάσματος σε 22,7 δισ. από 19,9 δισ. τον Οκτώβριο.

Η άνοδος στις εξαγωγές συνάδει με άλλες ενδείξεις επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τους τρεις μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ ήρθε παρότι η ισχυροποίηση του ευρώ έναντι της στερλίνας κάνει τα αγαθά της ευρωζώνης πιο ακριβά για τους Βρετανούς καταναλωτές.

Ωστόσο η στερλίνα αποδυναμώθηκε κι άλλο τις τελευταίες ημέρες, πράγμα που ίσως δεν έχει φανεί ακόμη στις πωλήσεις της ευρωζώνης προς μία από τις μεγαλύτερες αγορές της στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.