ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Επιστημονική φαντασία αυτά που λέει ο Τραμπ

18:30 - 16 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Μοσκοβισί: Επιστημονική φαντασία αυτά που λέει ο Τραμπ
«Επιστημονική φαντασία» θεωρεί ο Πιερ Μοσκοβισί το σενάριο να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμα της Μ.Βρετανίας και να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και το δήλωσε νωρίτερα.

Ερωτηθείς για το σχόλιο του αμερικανού Προέδρου σε συνέντευξή του στους Times of London, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως το κόστος από το Brexit θα είναι τόσο μεγάλο, ώστε θα αποτρέψει οποιαδήποτε χώρα -που σκέφτεται να το επιχειρήσει- απ’ το να το πράξει.

“Δεν ανησυχώ, πιστεύω ότι η ιδέα πως το Brexit είναι «μεταδοτικό» αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας… και μάλιστα «κακής»”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μοσκοβισί.

“Το Brexit δεν είναι κάτι καλό ή «σπουδαίο»”, τόνισε προειδοποιώντας τον αμερικανικό Πρόεδρο ότι τέτοιου είδους «διχαστικά» σχόλια δε βοηθούν την υπερατλαντική σχέση να ξεκινήσει καλά…

Η καλύτερη αντίδραση της Ευρώπης προς το παρόν και εν όψει της ορκωμοσίας του Προέδρου, είναι να «περιμένει και να δει», τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες κινήσεις του Ντ. Τραμπ.

Πάντως, όσον αφορά τις δηλώσεις του Τραμπ για φόρους 35% στις αυτοκινητοβιομηχανίες (που «βύθισαν» νωρίτερα τις γερμανικές μετοχές), ο επίτροπος σχολίασε τα εξής: «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε επαγρύπνηση, σε διαρκή κινητοποίηση και όταν έρθει η στιγμή να αντιδράσουμε, εφόσον επιβεβαιωθεί κάποια συγκεκριμένη διάθεση-στάση απέναντι μας»

«Η Ευρώπη δε πρέπει να είναι αφελής, πρέπει να μπορεί να αντιδρά», ολοκλήρωσε.

Γιάννης Τσιρογιάννης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.