ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο τρομοκράτης του Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη

09:45 - 17 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Συνελήφθη ο τρομοκράτης του Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη
Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κλαμπ Ρέινα που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους την Πρωτοχρονιά. Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ εντοπίστηκε στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το γνωστό νυχτερινό κέντρο.

Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο ενώ ο άνδρας ήταν από το Κιργιστάν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Συνολικά στην επιχείρηση για τη σύλληψή του Μασαρίποφ στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί.

 

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες τον Ουζμπέκο αλλά πραγματοποίησαν την επιχείρηση τη Δευτέρα αφού πρώτα είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του αλλά και το ποιοι βρίσκονταν μαζί του.

 

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Μασαρίποφ τη στιγμή της σύλληψής του ήταν και ο 4χρονος γιος του με τον οποίο είχαν διαφύγει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε συγκρότημα κατοικιών. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

 

Η σύζυγός του είχε δηλώσει στα τουρκικά κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τρομοκρατική δράση του συντρόφου της και ότι ενημερώθηκε για όλα τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.