ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινέζος επενδυτής αγόρασε το 40% βρετανικής εταιρίας αεροδιαστημικής

10:17 - 17 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Κινέζος επενδυτής αγόρασε το 40% βρετανικής εταιρίας αεροδιαστημικής
Η βρετανική εταιρία αεροδιαστημικής Gilo Industries, η οποία σχεδιάζει περιστροφικούς κινητήρες, πούλησε ποσοστό μειοψηφίας στην Kuang-Chi Group, έναν Κινέζο επενδυτή σε τεχνολογία.

Η εταιρία πούλησε το 40% της για 30 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, σημερινή ανακοίνωση της Gilo Industries αναφέρει ότι η εταιρία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ασία.

 

«Αυτή είναι μόνο η αρχή των επενδυτικών σχεδίων της Kuang-Chi στη Βρετανία», υπογράμμισε ο πρόεδρος, Ruopeng Liu, σε δική του ανακοίνωση.

 

«Παρά κάποιους φόβους που περιβάλλουν το Brexit, η καινοτομία ανθίζει στη Βρετανία και η Kuang-Chi έχει εμπιστοσύνη στη βρετανική αγορά», πρόσθεσε.

 

Η κινεζική εταιρία επιδιώκει να στέλνει τουρίστες στο διάστημα και προσπαθεί να αναπτύξει τα λεγόμενα flying jetpacks, δηλαδή σακίδια με εξοπλισμό για πτώση, για τα οποία κατασκευάζει τους κινητήρες της η Gilo.

 

Η εταιρία δεν έχει επενδύσει μόνο στη Βρετανία, καθώς το Μάιο αποκάλυψε το fund GCI, ένα τεχνολογικό fund με έδρα στο Τελ Αβίβ, ενώ έχει ήδη επενδύσει και σε μια σειρά startups, μεταξύ άλλων στο Ισραήλ, στην Νορβηγία και στον Καναδά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.