ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομολόγησε ο μακελάρης του Ρέινα-Το προφίλ του

14:21 - 17 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Ομολόγησε ο μακελάρης του Ρέινα-Το προφίλ του
Ο Abdulkadir Masharipov, ο οποίος συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία στην Κωσταντινούπολη για το μακελειό στο κλαμπ Reina την Πρωτοχρονιά, ομολόγησε το έγκλημά του, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει η Hurriyet.

Ο δράστης γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν το 1983, ανέφερε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν και πως πιθανότατα εισήλθε παράνομα στην Τουρκία από ανατολική επαρχία της χώρας τον Ιανουάριο του 2016.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο Masharipov, που κυκλοφορούσε με κωδικό όνομα Abu Mohammed Horasani Abdulkavi, ομολόγησε την επίθεση, ενώ τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

Επίσης, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197.000 δολάρια σε μετρητά, δύο όπλα και δύο drones.

Μαζί με τον Masharipov συνελήφθησαν ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες από Αίγυπτο και Αφρική. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.