ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Ανησυχητική η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία

15:15 - 20 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Barclays: Ανησυχητική η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία
Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάνλεϊ, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στη βρετανική οικονομία, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει η έξοδος της χώρας από την κοινή αγορά.

«Η βρετανική οικονομία έχει κρατηθεί σε καλά επίπεδα, παρά την αβεβαιότητα στην οποία περιήλθε η χώρα μετά την απόφαση για Brexit, αλλά μια σειρά μετρήσεων παραμένει ανησυχητική», σημείωσε ο Στάνλεϊ και προσέθεσε: «υπάρχει μια ένδειξη κάπως ανησυχητική, που είναι ότι βλέπουμε την καταναλωτική πίστωση να αυξάνεται, την καταναλωτική δαπάνη να αυξάνεται, αλλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη αρχίζει να αποδυναμώνεται».

Παράλληλα, εξήγησε: «και αν αποδυναμώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη την ώρα που αυξάνονται η καταναλωτική πίστωση και δαπάνη, αυτό θα μπορούσε να προοιωνίζεται μια ανησυχία για την οποία πιστεύω ότι μιλά ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας» και συμπλήρωσε:

«η καταναλωτική δαπάνη έχει διατηρηθεί πολύ ισχυρή μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, εξηγώντας ότι η χρήση της καταναλωτικής πίστωσης έχει αυξηθεί. Εκτιμώ πως η χώρα θα μπορούσε να δει το βασικό της επιτόκιο να αυξάνεται κατά περίπου 200 μονάδες βάσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.