ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή, «με αμερικανικά χέρια»

20:40 - 20 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή, «με αμερικανικά χέρια»
Ακριβώς στις 7 ώρα Ελλάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι», δεσμεύτηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την ομιλία του.

«Θα χτίσουμε νέους δρόμους και αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια και τούνελ και σιδηρόδρομους. Θα βγάλουμε τους ανθρώπους από την κοινωνική πρόνοια και θα τους βάλουμε πίσω στην εργασία, ξαναχτίζοντας τη χώρα με αμερικάνικα χέρια και αμερικάνικη εργασία» σημείωσε.

 

Ο ίδιος συνόψισε την πολιτική που θα ακολουθήσει στο εσωτερικό σε δύο «απλούς κανόνες»: 

 

«Αγοράζουμε αμερικάνικα προϊόντα και προσλαμβάνουμε Αμερικάνους»

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι την 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως μια ημέρα ορόσημο που ο λαός έγινε και πάλι ο κυρίαρχος του έθνους.

 

Οι λησμονημένοι άνδρες και γυναικες αυτής της χώρας θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο, υποσχέθηκε ο κ. Τραμπ. «Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, ανήκει σε εσάς» τόνισε.

 

Ο κ. Τραμπ αποκάλεσε το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο «ένα ιστορικό κίνημα», που παρόμοιο του δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος.

 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως ο πλούτος της αμερικάνικης μεσαίας τάξης κλάπηκε και αναδιανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ πρέπει να μην επιτρέψουν σε άλλες χώρες να πάρουν αμερικάνικες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε. 

 

Μάλιστα, σε ό, τι αφορά στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα ενώσει όλο τον κόσμο κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ. «Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία από το πρόσωπο της γης», ανέφερε. 

 

Στις 4 περίπου το απόγευμα, ώρα Ελλάδος (9 ώρα Ουάσινγκτον), Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια πήγαν, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, στην εκκλησία.

 

trump melania2

 

Κατόπιν, ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον Τραμπ στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου και αντάλλαξαν χειραψία.

 

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, το ζεύγος Τραμπ και το ζεύγος Ομπάμα θα πάρουν το τσάι τους σε ένα από τα σαλόνια του Λευκού Οίκου και κατόπιν θα αναχωρήσουν για το Καπιτώλιο, για την ορκωμοσία του 45ου προέδρου.

 

Παρακολουθήστε ζωντανά ό,τι συμβαίνει στην Ουάσινγκτον:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 20 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.