ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι «σπάει» ρεκόρ, αλλά....

14:57 - 24 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι «σπάει» ρεκόρ, αλλά....
Τον αριθμό ρεκόρ των 83,6 εκατομμυρίων επιβατών υποδέχθηκε το 2016 το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, κατοχυρώνοντας για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση παγκοσμίως ως το αεροδρόμιο με τους περισσότερους διεθνείς επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Dubai Airports. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το αεροδρόμιο η αύξηση των επιβατών επιβραδύνθηκε κατά ένα τρίτο το 2016, καθώς οικονομίες πτώχευσαν και η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου έπληξε τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, το κύριο αυτό αεροδρόμιο του εμιράτου του Κόλπου, με την ιδανική θέση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, είδε τον αριθμό των επιβατών που το επισκέφτηκαν πέρυσι να αυξάνεται κατά 7,2% σε σύγκριση με τα 78 εκατομμύρια των επιβατών που είχε υποδεχθεί το 2015.

 

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που αποτελεί και έδρα της Emirates, της πρώτης αεροπορικής εταιρείας στη Μέση Ανατολή, κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των διεθνών επιβατών το 2014, εκθρονίζοντας το Χίθροου του Λονδίνου.

 

Ωστόσο, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως σε όρους διασυνοριακών πτήσεων, κατέγραψε τόνωση 7,2% στα νούμερα των επιβατών, σε 83,6 εκατ. το 2016, κάτι που αποτελεί σημαντική επιβράδυνση από την ανάπτυξη 10,7% του 2015, ανέφερε η ιδιοκτήτρια Dubai Airports σε ανακοίνωσή της.

 

Η άνοδος μάλλον θα επιβραδυνθεί και φέτος, σε 6,4%, οδηγώντας το συνολικό αριθμό επιβατών στα 89 εκατ., σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρίας.

Όπως τονίζει το Bloomberg, αυτή θα είναι η πιο περιορισμένη ανάπτυξη των τελευταίων δέκα ετών -με εξαίρεση το 2014, όταν επισκευές αεροδιαδρόμων ανάγκασαν το Dubai International να περιορίσει τις απογειώσεις και προσγειώσεις για 80 ημέρες.

 

Στο μεταξύ, η Emirates που διαχειρίζεται την πλειονότητα των πτήσεων στο αεροδρόμιο, ανέφερε στο πρακτορείο τον περασμένο μήνα ότι το 2016 «δεν ήταν καλή χρονιά», καθώς στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου και τραπεζίτες μείωσαν τα ταξίδια, τρομοκρατικές επιθέσεις επηρέασαν τη ζήτηση και πολλές περιοχές είχαν βουτιά στις επισκέψεις. Το 2017 «μπορεί να είναι ακόμη πιο υποτονικό», πρόσθεσε η εταιρία.

 

Πάντως, το Dubai International εξακολουθεί να καταγράφει καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς οι διαρκείς θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν επηρεάσει τρομακτικά τους αριθμούς των επιβατών.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 24 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.