ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ:Με τους δικούς μας κανόνες οι βρετανικές τράπεζες εντός ΕΕ

14:09 - 25 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Ντάισελμπλουμ:Με τους δικούς μας κανόνες οι βρετανικές τράπεζες εντός ΕΕ
Οι βρετανικές τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν το προνόμιο να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, εκτός εάν η βρετανική κυβέρνηση συμφωνήσει ότι θα υπόκεινται στους ευρωπαϊκούς κανόνες ακόμη και όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την Κοινότητα.

Αυτό δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας « Είναι αδιανόητο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο να δραστηριοποιούνται εντός της εσωτερικής αγοράς εάν δεν υπάρξει επαρκής σύμπτωση των βρετανικών προδιαγραφών λειτουργίας χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο λειτουργίας.

«Δεδομένης της υπόσχεσης για πλήρη εθνικό έλεγχο ( από την Μεγάλη Βρετανία), συνειδητοποιώ πως αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια που καλούνται να αποδεχτούν οι Βρετανοί» κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι δηλώσεις Dijsselbloem, ήρθαν σε απάντηση των δηλώσεων της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, ότι αν Ευρώπη δεν προσφέρει ικανοποιητική συμφωνία για την μετά την έξοδο εποχή, τότε η Βρετανία θα προσπαθήσει να ελκύσει εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέροντας χαλαρότερο πλαίσιο λειτουργίας και χαμηλότερη φορολογία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.