ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση-σοκ για τη Μέρκελ: «Ισοπαλία» με Σουλτς

12:25 - 26 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση-σοκ για τη Μέρκελ: «Ισοπαλία» με Σουλτς
Η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την απόφαση του Μάρτιν Σουλτς να είναι υποψήφιος Καγκελάριος με τη στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, δείχνει πως ο πρώην πια Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει... ρεύμα και μπορεί να "χτυπήσει" την Άνγκελα Μέρκελ.

Η δημοσκόπηση μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ARD, και φέρνει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάρτιν Σουλτς να συγκεντρώνουν από 41% στην πρόθεση ψήφου, με το 11% του εκλογικού σώματος να δηλώνει αναποφάσιστο.

 

Στις επιμέρους, ποιοτικού χαρακτήρα ερωτήσεις, η Γερμανίδα Καγκελάριος διατηρεί προβάδισμα, ενώ συνολικά το 81% των ψηφοφόρων του SPD υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σουλτς αντί του Πίτερ Γκάμπριελ.

 

Ειδικότερα, στο ερώτημα περί ηγετικής ικανότητας, η Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει 78%, έναντι 68% του Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε επίπεδο δημοφιλίας, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος… προσπερνάει, με 69%-63%.

 

Μειονέκτημα για τον Σουλτς αποτελεί το ότι το 65% των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει, λόγω της μακράς απουσίας του από την εγχώρια πολιτική ζωή, καθώς βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.