ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωρινές άδειες παραμονής από τον Καναδά

09:47 - 30 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Προσωρινές άδειες παραμονής από τον Καναδά
Ο Καναδάς θα χορηγήσει προσωρινές άδειες διαμονής σε όσους ταξιδιώτες έχουν «μπλοκαριστεί» εξαιτίας του διατάγματος Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της χώρας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Αχμεντ Χούσεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν ξέρει πόσους ανθρώπους θα αφορούσε το μέτρο και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβατών που επρόκειτο να πετάξουν για τις ΗΠΑ από τον Καναδά και τους απαγορεύθηκε είναι μικρός.

«Θα κάνω χρήση της εξουσίας μου ως υπουργού για να χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής σε όποιον πιθανόν έχει παγιδευτεί στον Καναδά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να επικρίνει τις ΗΠΑ, προς τις οποίες κατευθύνεται το 75% των καναδικών εξαγωγών. Μία ημέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων για 120 ημέρες και πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών για 90 ημέρες, ο Τριντό δήλωσε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, «ανεξαρτήτως της πίστης τους».

Ο Καναδάς έχει υποδεχθεί εδώ και έναν περίπου χρόνο, περίπου 35.000 Σύρους πρόσφυγες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.