ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ifo: Στο 8,6% του ΑΕΠ αναμένεται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών το 2016

17:04 - 30 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Ifo: Στο 8,6% του ΑΕΠ αναμένεται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών το 2016
Το γερμανικό πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να διαμορφωθεί σε νέο ρεκόρ ύψους 297 δισ. δολαρίων το 2016, ξεπερνώντας αυτό της Κίνας για άλλη μία φορά, και πλέον έχει το μεγαλύτερο παγκοσμίως, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 8,6% του ΑΕΠ, που σημαίνει ότι για άλλη μια φορά παραβιάζεται το προτεινόμενο ανώτατο όριο του 6%. Το 2015, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 271 δισ. δολάρια.

 

Η Κομισιόν και οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τη Γερμανία να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση και τις εισαγωγές για να μειωθούν οι οικονομικές ανισορροπίες παγκοσμίως και να τροφοδοτηθεί η παγκόσμια ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ευρωζώνης.

 

Η Γερμανία απορρίπτει αυτή την κριτική, δηλώνοντας πως ήδη έχει αυξήσει την εγχώρια ζήτηση, εισάγοντας έναν εθνικό κατώτατο μισθό το 2015, ενώ έχει αυξήσει τις κρατικές δαπάνες σε δρόμους, ψηφιακές υποδομές και σε όσους αιτούνται ασύλου, ενώ παράλληλα διατηρεί τον στόχο της για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.