ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Μικρή επιβράδυνση του μεταποιητικού ΡΜΙ

10:36 - 01 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: Μικρή επιβράδυνση του μεταποιητικού ΡΜΙ
Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον προηγούμενο μήνα, αλλά η χώρα και πάλι εισήλθε στο 2017 διατηρώντας έναν ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, που μεταφέρεται από τις πολιτικές τόνωσης της κυβέρνησης.

Ο επίσημος ΡΜΙ μεταποίησης της Κίνας, μειώθηκε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 51,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.


Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο αποτελούν την δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση αλλά τον έκτο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης παρέμεινε υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Επίσης ήταν καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων για 51,2 μονάδες.

 

Συνολικά ο ΡΜΙ εμφάνισε μια οικονομία που είναι ακόμη εύρωστη, αν δεν αποδυναμώνεται ελαφρώς, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκρατήσει μια αγορά real-estate που εκτινάχθηκε σε μια άνοδο του δανεισμού το προηγούμενο έτος.

 

Οι υποδείκτες που καταγράφουν τις αλλαγές στις νέες παραγγελίες, στην παραγωγή και στον χρόνο παράδοσης των προμηθευτών, μειώθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ οι υποδείκτες για την απασχόληση και τις εξαγωγές, αυξήθηκαν.

 

Ο μη μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 54,6 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 54,5 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.