ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σαουδάραβας υπ. Πετρελαίου χαιρετίζει τις ενεργειακές πολιτικές Τραμπ

15:16 - 01 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ο Σαουδάραβας υπ. Πετρελαίου χαιρετίζει τις ενεργειακές πολιτικές Τραμπ
Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου επαίνεσε τις ενεργειακές πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τόνισε ότι χαιρετίζει την αύξηση της αμερικανικής πετρελαϊκής παραγωγής, "όσο η παραγωγή συμβαδίζει με την ενεργειακή ζήτηση παγκοσμίως".

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο BBC ο Khalid al-Falih, "ο πρόεδρος Τραμπ έχει πολιτικές που είναι καλές για την πετρελαϊκή βιομηχανία, και νομίζω ότι πρέπει να το αναγνωρίσουμε".

 

Δήλωσε ακόμη ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αυξήσει τις επενδύσεις της στην αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία, "με την στήριξη των πολιτικών υπέρ της βιομηχανίας του πετρελαίου και αερίου".

 

Ο ίδιος τόνισε πως δεν ανησυχεί για την προεκλογική ρητορική του Trump για την διακοπή των εισαγωγών πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία ή την φορολόγηση του ξένου πετρελαίου.

 

Επικαλέστηκε την πρόσφατη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ενεργειακή πολιτική, στην οποία η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεσμεύεται να εργαστεί με "τους συμμάχους μας στον Κόλπο για να αναπτύξει μια θετική ενεργειακή σχέση στο πλαίσιο της αντί-τρομοκρατικής μας στρατηγικής".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.