ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Προσοχή, ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη θα επανέλθει

18:42 - 01 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Προσοχή, ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη θα επανέλθει
O κίνδυνος στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές θα επιστρέψει, επισημαίνει η Goldman Sachs μέσα από έκθεσή της, εξαιτίας των τελευταίων ευρημάτων των δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, στην Ολλανδία και την Ιταλία, αλλά και της επαναφοράς στο προσκήνιο του ελληνικού ζητήματος.

Η ανάλυση επισημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει σύντομα να επαναφέρουν το κριτήριο της επιλογής χώρας στα χαρτοφυλάκια τους.  Κι αυτό γιατί «παρά το γεγονός ότι η διασπορά των αποδόσεων μεταξύ των χωρών παραμένει πολύ λιγότερο σημαντική από ό, τι σε όλους τους τομείς, ο κίνδυνος χώρας έχει αυξηθεί πρόσφατα και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω εν όψει των εκλογών».

Αν η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ επιστρέψει, η κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δεν αναμένουν η ΕΚΤ να περιορίσει τη ρευστότητα που διοχετεύει στο σύστημα, βοηθώντας στην άμβλυνση τυχόν αυξήσεων του κινδύνου χώρας. 

Μόνο κατά την χειρότερη φάση της κρίσης της ευρωζώνης, όταν οι επενδυτές είχαν κυριευτεί από το φόβο για την ικανότητα των μελών να αποπληρώσουν το χρέος τους και να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, είχε τεθεί ζήτημα επιλογής χώρας από τα χαρτοφυλάκια, αναφέρει η Goldman Sachs.

Όπως συμπεραίνει τέλος η έκθεση, η αποστροφή κινδύνου στην Ευρωζώνη πιθανότατα να επικεντρωθεί σε επίπεδο κλάδων και όχι τόσο χωρών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:47 - 01 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.