ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρχισε τις απολύσεις η Wall Street Journal

21:20 - 01 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Άρχισε τις απολύσεις η Wall Street Journal
Σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων προχωρά η Wall Street Journal από τα γραφεία της στην Ασία και στην Ευρώπη, καθώς μειώνει τα κόστη εν μέσω πτώσης στις διαφημίσεις στην έντυπη έκδοση, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του σωματείου Independent Association of Publishers’ Employees 1096.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, το σωματείο αυτό εκπροσωπεί εργαζομένους στην θυγατρική Dow Jones, την οποία έχει στην κατοχή της η News Corp του Rupert Murdoch που ελέγχει και την εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της Dow Jones απάντησε σε ερωτήσεις για τις περικοπές υπογραμμίζοντας: «αυτές είναι συνεχιζόμενες κινήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος WSJ 2020 που ανακοινώθηκε πέρυσι. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να καλύπτουμε την περιοχή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σθεναρά».

Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Dow Jones, William Lewis, περιέγραψε το WSJ 2020 ως το «σχέδιο δράσης μας για τα επόμενα τρία χρόνια –ένα σχέδιο που εκμεταλλεύεται τις προσπάθειες για συνδρομές από κινητές συσκευές και αντανακλά την εξισορρόπηση των ροών εσόδων μας στη σύγχρονη αγορά».

Οι πιο πρόσφατες περικοπές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εχθές, αποτελούν το δεύτερο γύρο απολύσεων στην WSJ μέσα σε περίοδο τριών μηνών. Το Νοέμβριο η εφημερίδα απέλυσε άλλους εργαζομένους.

Η Wall Street Journal ελαττώνει τις δαπάνες σε μια περίοδο κατά την οποία η έντυπη βιομηχανία προσπαθεί να κερδίζει περισσότερους συνδρομητές στις ηλεκτρονικές εκδόσεις, προκειμένου να αντισταθμίσει την υποχώρηση στις διαφημίσεις στα έντυπα.

Η WSJ ξεπέρασε πέρυσι το ένα εκατομμύριο αποκλειστικά διαδικτυακούς συνδρομητές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.