ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Φιγιόν αφήνει πίσω τη Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση

22:31 - 01 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ο Φιγιόν αφήνει πίσω τη Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση
Στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας θα επικρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν απέναντι στην υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το ινστιτούτο Ifop Fiducial.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match, ο Γάλλος πολιτικός, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του, προβλέπεται να εξασφαλίσει το 60% των ψήφων έναντι 40% για την Λεπέν στον β' γύρο της 7ης Μαΐου.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) αναμένεται να επικρατήσει στον α' γύρο της 23ης Απριλίου (24%), ενώ την ακολουθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων με ποσοστό 21%. Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 20% των ψήφων.

Να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων το διάστημα 29ης Ιανουαρίου - 1ης Φεβρουαρίου και λαμβάνει υπόψη της το ενδεχόμενο ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, που δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει τις προθέσεις του, να θέσει τελικά υποψηφιότητα στην εκλογική αναμέτρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:37 - 01 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.