ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γκάμπριελ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ-Τι περιέχει η ατζέντα

10:22 - 02 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ο Γκάμπριελ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ-Τι περιέχει η ατζέντα
Την πρόθεση του να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον και να ενισχύσει τις σχέσεις με τον στενότερο σύμμαχο της Γερμανίας εκτός Ευρώπης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λίγες μέρες αφότου ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε εκ νέου τις πολιτικές του Βερολίνου.

Όπως διευκρίνισε, ο Γκάμπριελ αναμένει έναν καλό και φιλικό διάλογο με τον Ρεξ Τίλερσον, του οποίου ο διορισμός ως υπουργός Εξωτερικών εγκρίθηκε από την αμερικανική Γερουσία χθες, και πρόσθεσε ότι η Γερμανία αναζητά απαντήσεις για τη νέα εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και άλλα σημαντικά θέματα.

«Ο κόσμος δεν θα περιμένει εμάς. Υπάρχουν επείγοντα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα για τα οποία η Γερμανία και η Αμερική, καθώς και η Ευρώπη και η Αμερική, θα πρέπει να συντονιστούν στενά», σημείωσε σε δήλωσή του ο Γκάμπριελ, προσθέτοντας πως «η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αλλά χωρίς καλές και έμπιστες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων αυτών, δεν θα πάει καλά».

Να σημειωθεί πως ο Τραμπ έχει αποδεχθεί μια πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής G20 την οποία θα φιλοξενήσει η Μέρκελ στο Αμβούργο στις αρχές Ιουλίου, και το Σάββατο ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλέπει να φιλοξενήσει σύντομα την Μέρκελ στην Ουάσιγκτον.

Οι δύο ηγέτες εξέδωσαν θετικές δηλώσεις μετά τη συνομιλία τους το Σάββατο για το ΝΑΤΟ, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αργότερα η Μέρκελ επέκρινε δριμύτατα την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ που υπέγραψε ο Τραμπ και αφορά πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:27 - 02 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.