ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 13,95 δισ. οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη τον Νοέμβριο

14:49 - 02 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε στα 13.948 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, από τα 13.817 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το μηνιαίο fact sheet της EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη που ανακοίνωσε η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, οι εξελίξεις του Νοεμβρίου στην ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζονται ως εξής:

  • Οι ΟΣΕΚΑ και οι Εναλλακτικοί ΟΣΕ κατέγραψαν συνολικές εισροές ύψους 22 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, από 62 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
  • Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν μειωμένες εισροές ύψους 9 δισ. ευρώ το Νοέμβριο, από 47 δισ. ευρώ εισροές τον προηγούμενο μήνα.

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν εισροές ύψους 1 δισ. ευρώ από 22 δισ. ευρώ εισροές τον Οκτώβριο.

  • Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ είχαν καθαρές εισροές ύψους 6 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ καθαρών εκροών τον Οκτώβριο.
  • Οι Ομολογιακοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εκροές ύψους 8 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, από 17 δισ. ευρώ εισροές τον Οκτώβριο.
  • Οι καθαρές πωλήσεις των Μικτών ΟΣΕΚΑ μειώθηκαν από 6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο σε 0,1 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο.

Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς μειώθηκαν τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, από 25 δισ. ευρώ εισροές κεφαλαίων σε 9 δισ. ευρώ εισροές.

  • Οι καθαρές πωλήσεις των Εναλλακτικών ΟΣΕ μειώθηκαν στα 13 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, από τα 15 δισ. ευρώ του Οκτωβρίου.
  • Συνολικά, στο τέλος του Νοεμβρίου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε στα 13.948 δισ. ευρώ, από τα 13.817 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο και 13.322 δισ. στο τέλος του 2015.

Το Νοέμβριο, η πρόβλεψη για ταχύτερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό μετά την εκλογή του Donald Trump ως Αμερικανό Πρόεδρο, είχε αντίκτυπο στη ζήτηση των επενδυτών για τους ΟΣΕΚΑ: οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ αυξήθηκαν, ενώ οι καθαρές πωλήσεις των Ομολογιακών ΟΣΕΚΑ ήταν αρνητικές για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2016.

 

Σημειώνεται ότι το δελτίο της EFAMA περιέχει στοιχεία 29 Ενώσεων της Ε.Ε. και απεικονίζει περισσότερο από το 99% της ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.