ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσιεύτηκε η Λευκή Βίβλος για το Brexit

16:40 - 02 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Δημοσιεύτηκε η Λευκή Βίβλος για το Brexit
Στη δημοσιότητα έδωσε η βρετανική κυβέρνηση τη Λευκή Βίβλο για το Brexit, δηλαδή τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 77 σελίδων έγγραφο βασίζεται στις 12 αρχές που παρουσίασε η Τερέζα Μέι σε ομιλία της τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων της εξόδου από την ενιαία αγορά και την διατήρηση της συνεργασίας στον τομέα των πληροφοριών.

 

Ο υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, ανακοίνωσε στους βουλευτές της χώρας ότι θα επιδιώξει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των άλλων κρατών μελών πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε..

 

«Θέλουμε η Ε.Ε. να ευημερήσει» υπογράμμισε ο κ. Ντέιβις.

 

Την Τετάρτη κα. Μέι πέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων για να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα την διαδικασία του Brexit, μετά από 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά του νομοσχεδίου που της δίνει την εξουσία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50.

 

H κ. Μέι έλαβε σχεδόν ομόφωνη στήριξη των βουλευτών του κόμματος της. Ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του Εργατικού κόμματος δεν ενέκρινε το νομοσχέδιο, παρά την σύσταση του αρχηγού τους Τζέρεμι Κόρμπιν να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.