ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σπόντες» Μέρκελ σε Ερντογάν: Συζήτησαν για Συρία, Ιράκ και Αιγαίο

16:40 - 02 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
«Σπόντες» Μέρκελ σε Ερντογάν: Συζήτησαν για Συρία, Ιράκ και Αιγαίο
Οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και στο Αιγαίο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στην Άγκυρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι συζήτησε με την κ. Μέρκελ για τη συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την προσφυγική κρίση και ενδεχόμενα αμοιβαία βήματα στη Συρία.

 

Η Άνγκελα Μέρκελ από τη μεριά της, δεν παρέλειψε να ρίξει τις... σπόντες της προς τον Τούρκο Πρόεδρο, εκφράζοντας μπροστά του την ανησυχία της για φαινόμενα περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, του Τύπου και της αντιπολίτευσης στη χώρα.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο Πρόεδρο πως στη διάρκεια της συνομιλίας τους υπογράμμισε τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία.

 

«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία και τους κανόνες της δημοκρατίας στην Τουρκία», δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

 

«Ακριβώς γι' αυτό, σ' αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση μ' αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε ενώ καθόταν δίπλα στον Ερντογάν. «Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας», τόνισε η Μέρκελ.

 

«Ο διαχωρισμός των εξουσιών και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένοι» στη συνταγματική αναθεώρηση που θέλει ο Ερντογάν και η οποία θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο, υπογράμμισε ακόμη η καγκελάριος.

 

Στις συναντήσεις της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία είναι στραμμένα και τα βλέμματα της Αθήνας, τόσο λόγω του προσφυγικού, όσο και λόγω των αυξημένων προκλήσεων προς τη χώρα μας από τη μεριά της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο πριν αυτή μεταβεί στην Τουρκία, ενώ αναμένεται να έχουν και νέα επικοινωνία, μετά το τέλος της επίσκεψης της κας. Μέρκελ στη γείτονα χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 02 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.