ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τείνει να γίνει... τρισεκατομμυριούχος ο Bill Gates!

17:45 - 02 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Τείνει να γίνει... τρισεκατομμυριούχος ο Bill Gates!
Έτοιμος να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Bill Gates, όπως παρατηρεί νέα μελέτη.

Πιο συγκεκριμένα, αν λάβει κανείς υπόψιν την περιουσία του και με βάση τον μέσο ρυθμό αύξησης των επενδύσεών του, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 11% από το 2009, ο Γκέιτς θα μπορούσε να είναι σε ηλικία 86 ετών τρισεκατομμυριούχος.

Σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» η περιουσία του αγγίζει τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του έχουν ιδρύσει τα ιδρύματα «Bill & Melinda Gates» και «Giving Pledge», μια «δέσμευση από τους πλουσιότερους ανθρώπους και τις οικογένειες του κόσμου ότι θα αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους στη φιλανθρωπία».

Ακόμη και αν ο Γκέιτς έχει δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες, η μελέτη διαπίστωσε ότι η περιουσία του έχει αυξηθεί από 50 δισεκατομμύρια σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έφυγε από τη Microsoft το 2006. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Γκέιτς έχει δηλώσει πως, δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του αλλά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. «Τα παιδιά μου», όπως ο ίδιος δήλωσε, «θα λάβουν κάποια χρήματα όμως θα πρέπει να δημιουργήσουν την δική τους πορεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.