ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιο μήνυμα του Τραμπ θα μεταφέρει στη Σ.Κορυφής η Μέι

10:54 - 03 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ποιο μήνυμα του Τραμπ θα μεταφέρει στη Σ.Κορυφής η Μέι
Ένα «ειδικό μήνυμα» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα μεταφέρει στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η πρώτη ξένη ηγέτης που συναντήθηκε με τον Trump αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Μέι θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ τη διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κατά την προεκλογική του εκστρατεία το είχε χαρακτηρίσει ως έναν ξεπερασμένο μηχανισμό.

 

Παράλληλα, η Μέι και πέρα από το ότι θα μεταφέρει την προσωπική της άποψη και εμπειρία από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις 27 Ιανουαρίου, θα μεταφέρει το μήνυμα ότι «μόνο επενδύοντας σωστά στην άμυνα μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε και σωστά προετοιμασμένοι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις».

 

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται, η Μέι θα καλέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους της να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, προκειμένου και το κόστος να μοιραστεί πιο δίκαια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.