ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σούλτς... πήρε κεφάλι έναντι της Μέρκελ

17:25 - 03 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ο Σούλτς... πήρε κεφάλι έναντι της Μέρκελ
Μία ακόμη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία δημιουργεί πονοκέφαλο στην Άνγκελα Μέρκελ, καθώς ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, Μάρτιν Σουλτς εμφανίζεται ιδιαίτερα δημοφιλής και ανεβάζει συνολικά τα ποσοστά του κόμματός του.

Δημοσκόπηση η οποία έγινε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD εμφανίζει τον Σουλτς πάνω από τη Μέρκελ στη δημοφιλία: Το 50% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο και μόλις το 34% την νυν καγκελάριο Μέρκελ, αν ο καγκελάριος εκλεγόταν άμεσα από τον λαό.

 

Στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest Dimap καταγράφεται επίσης αλματώδης άνοδος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και οι Σοσιαλδημοκράτες φθάνουν έτσι το 28%, το υψηλότερο ποσοστό τους κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) Κόμμα καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 3% και το ποσοστό τους συνολικά μειώνεται στο 34%.

 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ARD, τα κόμματα της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων λαμβάνουν από 8% το καθένα (δηλαδή -1% και για τα δύο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

 

Το ακροδεξιό-λαϊκιστικό-αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει απώλειες 3% και θα ελάμβανε 12% εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) φθάνουν πλέον στο 6% (+1%) και θα έμπαιναν στο Κοινοβούλιο (όριο 5%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.