ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπερνάνκι: Απειλή για την αμερικανική οικονομία η γήρανση του πληθυσμού

18:26 - 28 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Επανέλαβε τις προειδοποιήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, επισημαίνοντας σε ομιλία του στο Κογκρέσο ότι αν δεν προετοιμαστεί η χώρα για τη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού αμερικανών, η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα.

Ο Μπερνάνκι απέφυγε να κάνει λόγο για την επιτοκιακή πολιτική της Fed ή τους κλυδωνισμούς στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, στην ομιλία του προς την επιτροπή προϋπολογισμού, ενώ επί της ουσίας επανέλαβε τις βασικές θέσεις της Τράπεζας, τις οποίες εξέθεσε πριν ένα μήνα στο Κογκρέσο.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα φαύλος κύκλος στον οποίο τα υψηλά ελλείμματα θα οδηγήσουν σε ταχεία αύξηση του χρέους, το οποίο με τη σειρά του θα τροφοδοτεί ακόμη υψηλότερα ελλείμματα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται να προσανατολιστούν σε οικονομικές πολιτικές σταθερότητας που θα βοηθήσουν την εξοικονόμηση πόρων για να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις, χωρίς να επιβληθούν επιπρόσθετοι φόροι. Απέφυγε ωστόσο να κάνει λόγοστη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.