ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Αν συμβεί κάτι στη χώρα, θα φταίει ο δικαστής!

09:42 - 06 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ: Αν συμβεί κάτι στη χώρα, θα φταίει ο δικαστής!
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έβαζε τη χώρα μας σε τέτοια περιπέτεια. Αν κάτι συμβεί, θα φταίει αυτός και το δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται χωρίς έλεγχο. Κακό!», «απάντησε» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην απόρριψη από το Εφετείο του αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης για επαναφορά του αντιμεταναστευτικού διατάγματός του.

Όπως αναφέρει σε tweet του, ο κ. Τραμπ έχει δώσει «εντολή στο Homeland Security να ελέγχει τους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας πολύ προσεκτικά. Τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά πολύ δύσκολη!».

 

Το Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε χθες το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για επαναφορά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται», αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου.

 

Στην απόφαση προστίθεται πως μέχρι σήμερα Δευτέρα αναμένεται μια απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέρ της έφεσης που έχει ασκήσει.

 

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ασκήσει έφεση προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ το διάταγμα που Ντόναλντ Τραμπ που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά Μουσουλμανικών κατά κύριο λόγο χωρών και απαγόρευε προσωρινά την είσοδο προσφύγων. Την ίδια ώρα, ταξιδιώτες έσπευδαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ όσο η εφαρμογή του μέτρου έχει ανασταλεί.

 

Η κυβέρνηση κινήθηκε για να ανατρέψει τη διαταγή του ομοσπονδιακού δικαστή, που ανέστελλε την ταξιδιωτική απαγόρευση προειδοποιώντας πως η απόφαση έβλαπτε άμεσα το κοινό.

 

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος με σειρά tweets έβαλλε κατά του «λεγόμενου» δικαστή.

 

«Η άποψη αυτού του λεγόμενου δικαστή, που ουσιαστικά αφαιρεί από τη χώρα μας την επιβολή του νόμου, είναι γελοία και θα ανατραπεί», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Και οι επιθέσεις μέσω Twitter συνεχίστηκαν:

 

«Που οδεύει η χώρα μας όταν ένας δικαστής μπορεί να σταματήσει μια ταξιδιωτική απαγόρευση του Homeland Security και οποιοσδήποτε, ακόμα και με κακές προθέσεις, μπορεί να μπει στις ΗΠΑ;».

 

«Επειδή η απαγόρευση ήρθη από έναν δικαστή, πολλοί πολύ κακοί και επικίνδυνοι άνθρωποι ίσως εισρεύσουν στη χώρα μας. Μια τρομερή απόφαση».

«Ο δικαστής ανοίγει τη χώρα μας σε δυνητικούς τρομοκράτες και άλλους που δεν έχουν στην καρδιά τους το συμφέρον μας. Οι κακοί άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι!».

 

Η απόφαση του δικαστής του Σιάτλ, Τζέιμς Ρόμπαρτ, ανάγκασε την κυβέρνηση να σταματήσει την εφαρμογή του εκτελεστικού διατάγματος του Τραμπ.

 

Η προσωπική επίθεση του αμερικανού προέδρου κατά του δικαστή, όμως, προκάλεσε επίσης έντονες αντιδράσεις, με ορισμένους να δηλώνουν πως ο πρόεδρος υπονομεύει έναν θεσμό που στόχο έχει να ελέγχει την εξουσία του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου.

 

Ο Τραμπ δήλωνε αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα επικρατήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Θα κερδίσουμε. Για την ασφάλεια της χώρας, θα κερδίσουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Φλόριντα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.