ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Μικρή αύξηση των μισθών τον Δεκέμβριο

10:16 - 06 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Μικρή αύξηση των μισθών τον Δεκέμβριο
Αναιμική αύξηση κατέγραψαν οι ιαπωνικοί μισθοί τον Δεκέμβριο καθώς μειώθηκαν τα μπόνους και οι υπερωρίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι μισθοί ενισχύθηκαν 0,1% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 0,5% του Νοεμβρίου. Ενώ ο βασικός μισθός αυξήθηκαν 0,5%, που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τον Μάρτιο. Εάν αφαιρεθεί ο πληθωρισμός, οι συνολικοί μισθοί μειώθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση, στην πρώτη πτώση εδώ και ένα χρόνο.


Οι οικονομολόγοι εκτιμούν τους μισθούς ως βασικό δείκτη του πώς λειτουργούν οι οικονομικές πολιτικές του πρωθυπουργού Shinzo Abe.


Οι φορείς χάραξης πολιτικής δηλώνουν πως οι εργαζόμενοι χρειάζονται σημαντικές αυξήσεις των μισθών για να ενισχύσουν τις καταναλωτικές δαπάνες και να υποστηρίξουν μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο οι αυξήσεις για τους εργαζόμενους ήταν μέχρι στιγμής μέτριες.


Για το σύνολο της χρήσης οι μισθοί αυξήθηκαν 0,5%, στο τρίτο συνεχόμενο έτος αύξησης, και κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση του έτους από το 2010, όταν οι μισθοί είχαν επίσης αυξηθεί 0,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.