ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντουμπάι: Με 3 δισ. δημιουργεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

16:54 - 06 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ντουμπάι: Με 3 δισ. δημιουργεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο
Το Ντουμπάι συμφώνησε να να λάβει δάνειο $3 δισ. προκειμένου να επεκτείνει τον βασικό του αερολιμένα και να δημιουργήσει έναν υπερσύγχρονο κόμβο logistics ενόψει της έκθεσης World Expo 2020.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloombreg επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση της συμφωνίας, το δάνειο θα “σπάσει” στα δύο: τα $2 δισ. θα είναι σε συμβατική δόση ενώ το άλλο $1 δισ. θα δοθεί στο τοπικό νόμισμα, το dirham. Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει η HSBC, η οποία ωστόσο δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την εγκυρότητα των πληροφοριών που είδαν το φως στης δημοσιότητας.

 

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το εν λόγω δάνειο αποτελεί μόλις το 10% του συνολικού ποσού που σκοπεύει να δανειστεί η κυβέρνηση του Ντουμπάι, προκειμένου να επεκτείνει τον κεντρικό αερολιμένα της χώρας. Συγκεκριμένα, το συνολικό σχέδιο προβλέπει χρηματοδότηση ύψος $35 δισ. σε βάθος 12ετίας προκειμένου να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο επιβατών και εμπορευμάτων στο κόσμο, με ικανότητα εξυπηρέτησης η 220 εκατομμυρίων επιβατών και 12 εκατομμυρίων τόνων εμπορευμάτων ετησίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.