ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας

10:29 - 07 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας
Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, όπως αναμενόταν, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας σε σχέση με τους φόβους για την "υπερθέρμανση" της αγοράς κατοικίας.

Το δ.σ. της κεντρικής τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια της τράπεζας στο ιστορικό χαμηλό των 1,50%, όπου βρίσκονται από τον Αύγουστο. Και οι 10 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της.

 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες πληροφορίες, και έχοντας χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική το 2016, το δ.σ. έκρινε ότι η διατήρηση της πολιτικής σε αυτή τη συνεδρίαση θα ήταν σύμφωνη με τη βιώσιμη ανάπτυξη στην οικονομία και με την επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού με τον καιρό», αναφέρει σε ανακοίνωση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe.

 

Η απόφαση να διατηρηθούν τα επιτόκια έρχεται παρά την πρόσφατη ταλάντευση που παρατηρήθηκε στην πλούσια σε πόρους οικονομία. Η πρώτη συρρίκνωση του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια δημιούργησε ανησυχίες για το ότι μπορεί να χαθεί το momentum στην ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.