ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταψηφίστηκε τροπολογία για «βέτο» της βρετανικής βουλής στους όρους του Brexit

23:21 - 07 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Καταψηφίστηκε τροπολογία για «βέτο» της βρετανικής βουλής στους όρους του Brexit
Έχοντας εξασφαλίσει πλειοψηφία 33 ψήφων η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε προτεινόμενη τροπολογία επί του νομοσχεδίου για το Άρθρο 50 που θα δέσμευε την κυβέρνηση να υποβάλει προς έγκριση στο κοινοβούλιο τους όρους του Brexit πριν συμφωνηθούν οριστικά με την Κομισιόν.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για μία από τις δύο τροπολογίες ανάμεσα σε εκατοντάδες για τις οποίες η κυβέρνηση αντιμετώπιζε πιθανότητα διευρυμένης εσωκομματικής ανταρσίας.

Τελικά, επτά βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος συντάχθηκαν με την τροπολογία των Εργατικών της αντιπολίτευσης, ενώ υπήρξαν και ορισμένες αποχές από την ψηφοφορία.Την ίδια ώρα όμως έξι βουλευτές των Εργατικών καταψήφισαν την τροπολογία που υπέβαλε το κόμμα τους.

Η ψηφοφορία επί της άλλης «επικίνδυνης» για την κυβέρνηση τροπολογίας, που αναφέρεται σε άμεση μονομερή εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Νωρίτερα, σε μια προσπάθεια αποτροπής της εσωκομματικής ανταρσίας, ο Υφυπουργός Brexit Ντέιβιντ Τζόουνς είχε ανακοινώσει απρόσμενα ότι όντως θα επιτραπεί στους Βρετανούς βουλευτές και στα μέλη της Βουλής των Λόρδων να ψηφίσουν επί της τελικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους για το Brexit, πριν από την οριστικοποίησή της και πριν από την επικυρωτική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.