ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για Φιγιόν-Τι απαντά ο ίδιος

13:57 - 08 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για Φιγιόν-Τι απαντά ο ίδιος
Tη δική του πλευρά για το σκάνδαλο «Penelope Gate» παρουσίασε ο Φρανσουά Φιγιόν μέσα από επιστολή που δημοσίευσε σήμερα προκειμένου να δώσει απάντηση στις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το γαλλικό δίκτυο BFMTV αναφέρει πως ο Φιγιόν εγκαλείται για την σχέση του με την ασφαλιστική εταιρεία «AXA» που φέρεται να του είχε αποφέρει περίπου 200.000 ευρώ.

Μεταξύ των ετών 2012 και 2014 ο Φιγιόν απέσπασε το ποσό αυτό στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας «Φερεγγυότητα 2».

Ο πρώην πρωθυπουργός βοήθησε τον Ενρί ντε Καστρί, διευθύνοντα σύμβουλο της AΧΑ να έρθει σε επαφή με τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον νέο κανονισμό των ασφαλιστών στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια, ο Φιγιόν άνοιξε τις πόρτες για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας AXA στην Κομισιόν.

Σε αντάλλαγμα, ο Καστρί επίσης βοήθησε τον Φιγιόν στην προεκλογική του εκστρατεία. Το όνομά του παράλληλα θα ακουστεί πολύ σε περίπτωση νίκης του Φιγιόν στις εκλογές, λένε οι φήμες.

Τι αναφέρει η επιστολή

Εν μέσω πολλών κατηγοριών και σφοδρών επιθέσεων, ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς και υποψήφιος για την προεδρία με το κόμμα των Γάλλων Ρεπουμπλικανών προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βγάλει από πάνω του την «ρετσινιά» της αργομισθίας της συζύγου του αλλά και των δύο εκ των πέντε παιδιών του.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους εξηγώντας την δική του εκδοχή για το σκάνδαλο που σπιλώνει την εικόνα του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του, συνέταξε μία επιστολή η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ouest France» την ώρα που η σατιρική Canard Enchaine βγάζει στη φόρα κι άλλες λεπτομέρειες.

«Στο πλαίσιο μιας πολιτικής καμπάνιας με ενοχλητική βιαιότητα, επέλεξα να απευθυνθώ σε εσάς για να σας πω την αλήθεια μου», υποστηρίζει ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων χαρακτηρίζοντας ως ψέμματα τις αποκαλύψεις των γαλλικών ΜΜΕ για την σύζυγό του.

«Είναι γεγονός», προσθέτει «πως, η μανία των δυνάμεων που εξαπολύθηκαν εναντίον μου με άφησαν έκπληκτο. Παρόλα αυτά, αποφάσισα να μην υποκύψω στον εκφοβισμό και τις πιέσεις. Επέλεξα να σταθώ απέναντι στους Γάλλους και να αποκαταστήσω την… αλήθεια» . Ο Φιγιόν έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι τα πάντα είναι νόμιμα στις δραστηριότητές του, σε αυτές της συζύγου και των παιδιών του. Ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος MoDem, Φρανσουά Mπαιρού έσπευσε να τον κατηγορήσει ότι επηρεάζεται από την δύναμη των χρημάτων.

Ο Φιγιόν πληρώνει το τίμημα του Penelopegate με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι δεν περνάει στον δεύτερο γύρο και τη μάχη να κρίνεται μεταξύ της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν και του ανεξάρτητου υποψηφίου Εμάνουελ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι, η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί η αλήθεια σχετικά με την εργασία που έκανε ή που δεν έκανε για 15 χρόνια η Πενέλοπε, μια υπόθεση που έχει στοιχίσει πολιτικά στον σύζυγό της εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της άνοιξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 08 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.