ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Bundesbank βιάζεται να πάρει πίσω το χρυσό της;

15:10 - 09 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Γιατί η Bundesbank βιάζεται να πάρει πίσω το χρυσό της;
Τα αποθέματα χρυσού της που ήταν αποθηκευμένα στη Νέα Υόρκη, Παρίσι και αλλού επαναπατρίζει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, πιο γρήγορα απ’ όσο σχεδίαζε, εξαιτίας της μείωσης της εμπιστοσύνης στο ευρώ ακόμα και στην «καρδιά» της νομισματικής ένωσης.

Η Γερμανία στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου «έκρυψε» τα αποθέματα των 3.378 τόνων χρυσού, αξίας 120 δισ. ευρώ, ώστε να μην πέσουν στα χέρια της Μόσχας.

Σύμφωνα ωστόσο με το πρακτορείο Reuters, οι Γερμανοί πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι τη διατήρηση των αποθεμάτων χρυσού της χώρας στο εξωτερικό εξαιτίας της κρίσης στην Ευρώπη.

Η Bundesbank, έχοντας ήδη μεταφέρει 583 τόνους χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι σχεδιάζει να έχει τον μισό χρυσό της πίσω στη Φρανκφούρτη μέχρι το τέλος του 2017, αντί του 2020 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, με το υπόλοιπο να παραμένει στην Federal Reseve Bank της Νέας Υόρκης και στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele δήλωσε: «Έχουμε πολλές συζητήσεις για τον Τραμπ, αναφορικά με τις επιπτώσεις στη νομισματική πολιτική, τα μακροοικονομικά κλπ, όμως εμπιστευόμαστε την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ».

«Ο Τραμπ δεν έχει προκαλέσει συζήτηση αναφορικά με την αποθήκευση στη Νέα Υόρκη», συμπλήρωσε.

Με την υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν, και το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων να θέλουν αποχώρηση των χωρών τους από την ευρωζώνη, η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα φαίνεται να φθίνει.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.