ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ προαναγγέλλει μειώσεις εταιρικών φόρων και «τρελαίνει» τη Wall Street

20:19 - 09 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ προαναγγέλλει μειώσεις εταιρικών φόρων και «τρελαίνει» τη Wall Street
Μια ανακοίνωση για τον εταιρικό φόρο θα κάνει η αμερικανική κυβέρνηση τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη αεροπορικών εταιρειών, δίνοντας νέα ώθηση στη Wall Street.

Ο Τραμπ, σε μια συνάντηση με στελέχη της αμερικανικής αεροπορίας, ανέφερε πως θα προχωρήσει στην κατάργηση επιβαρυντικών ρυθμίσεων, ενώ «θα μειώσει το συνολικό φορολογικό βάρος για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις».

 

«Η μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι μεγάλη υπόθεση. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, πιστεύω. Και πρόκειται να ανακοινώσουμε κάτι, θα έλεγα, τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες που θα είναι θεαματικό όσον αφορά τη φορολογία», ανέφερε.

 

Να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μειώσει την φορολογία των αμερικανικών επιχειρήσεων, η οποία τώρα έχει συντελεστή 35% ήταν ένας από τους λόγους που έφεραν το μετεκλογικό ράλι στη Wall Street και τα ιστορικά υψηλά.

 

Σήμερα, λοιπόν, η δήλωση αυτή του Τραμπ πυροδοτεί νέο ενθουσιασμό στη Wall Street και ο S&P 500 σκαρφαλώνει σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

 

Ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,69% στις 20.192 μονάδες, ο Nasdaq κατά 0,63 στις 5,718,31 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,60% στις 2.308,38 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 09 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.