ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Ολοκληρωτική φορολογική μεταρρύθμιση σε δύο εβδομάδες

13:10 - 10 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ: Ολοκληρωτική φορολογική μεταρρύθμιση σε δύο εβδομάδες
Θεαματική, όπως την χαρακτήρισε, φορολογική μεταρρύθμιση ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως είπε, το νέο φορολογικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στη Γερουσία, σε δύο με τρεις εβδομάδες και θα είναι η πιο ριζική αναμόρφωση από το 1986.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, μετά από συνάντηση που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις βοηθών του, η φορολόγηση των εταιρειών θα μειωθεί στο 20%, θα εξαιρεθούν της φορολόγησης οι εξαγωγές και τα εγχώρια έσοδα, ωστόσο θα φορολογούνται οι εισαγωγές ( border Tax) με 20%, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς εγείρονται φόβοι πως η φορολόγηση των εισαγωγών θα επηρεάσει την κατανάλωση.

Σύμφωνα με αναλυτές, σε μία δεκαετία, η φορολόγηση των εισαγωγών , θα αποδώσει περί το ένα τρισ. δολάρια, κάτι που θα διευκολύνει την περικοπή φόρων στο σύνολο τους.

Για να περάσει η μεταρρύθμιση, στη Γερουσία, χρειάζονται 50 ψήφοι, με τους Ρεπουμπλικάνους να διαθέτουν 52 έδρες. Ωστόσο δεν είναι όλοι πεπεισμένοι, με αρκετούς γερουσιαστές είτε αρνητικοί, είτε σκεπτικοί είτε αναποφάσιστοι και για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να εξασφαλισθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.