ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει ο Τραμπ-Νέα ταξιδιωτική απαγόρευση στο τραπέζι

18:35 - 11 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Επιμένει ο Τραμπ-Νέα ταξιδιωτική απαγόρευση στο τραπέζι
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει το ενδεχόμενο να υπογράψει νέo εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει σε πολίτες συγκεκριμένων μουσουλμανικών χωρών να εισέλθουν στις ΗΠΑ, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να άρει την δικαστική αναστολή του αντιμεταναστευτικού διατάγματός του.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κατάστρωμα του Air Force One, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει πολλές επιλογές για να επιτύχει τον σκοπό της και να περιορίσει τη μετανάστευση από επτά μουσουλμανικές χώρες.

 

Μία από αυτές είναι η υπογραφή ενός νέου εκτελεστικού διατάγματος, χωρίς όμως τα νομικά κωλύματα που εμπόδισαν την εφαρμογή της πρώτης αντιμεταναστευτικής απόφασής του. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα αλλάξουν πολλά σε όσα θα περιλαμβάνει το νέο διάταγμα, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να κατατεθεί πολύ σύντομα, ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Υπενθυμίζεται πως ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ ανέστειλε την ισχύ του εκτελεστικού διατάγματος σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η είσοδος μεταναστών-προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες για τέσσερις μήνες περίπου.

 

Η κυβέρνηση, έπειτα, με έφεση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να άρει την αναστολή, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό, οδηγώντας σε μια πρωτοφανή διελκυστίνδα τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ με τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.