ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Σε ποιους κλάδους θα γίνουν περισσότερες συγχωνεύσεις

11:58 - 13 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
JP Morgan: Σε ποιους κλάδους θα γίνουν περισσότερες συγχωνεύσεις
Μια ενδιαφέρουσα χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή από άποψη εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρά το γεγονός πως η Κίνα ακολουθεί αυστηρότερη πολιτική για την αναχαίτιση των εκροών κεφαλαίου και η αβεβαιότητα επισκιάζει τις αγορές καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρά με την εφαρμογή των πολιτικών του, υπογράμμισε σήμερα ο Brian Gu, συνεπικεφαλής στην JP Morgan για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην περιοχή Ασίας –Ειρηνικού.

Οι κλάδοι στους οποίους πρόκειται να σημειωθούν εξαγορές-συγχωνεύσεις φέτος περιλαμβάνουν την ιατρική φροντίδα, τις τηλεπικοινωνίες, την τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά.

 

«Το 2017, πολλοί παράγοντες παραμένουν και δημιουργούν συνθήκες για εύρωστη δραστηριότητα M&A, όπως τα χαμηλά επιτόκια. Εξακολουθεί να υπάρχει στον εταιρικό κόσμο μια στρατηγική λογική κλεισίματος συμφωνιών», είπε ο ειδικός μιλώντας στο CNBC.

 

Όπως συμπλήρωσε, η θετική εμπιστοσύνη στην αγορά επίσης θα οδηγήσει περισσότερες συμφωνίες.

 

Η προοπτική της τράπεζας φέτος βασίζεται στις ισχυρές επιδόσεις του 2016, όταν οι όγκοι των παγκόσμιων συναλλαγών M&A άγγιξαν τα 3,9 τρισ. δολάρια -χαμηλότερα από τα 4,7 τρισ. του 2015, αλλά και πάλι πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ετήσιο νούμερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

 

Αν και τα capital controls της Κίνας θα περιορίσoυν το ρυθμό συναλλαγών, δεν πρόκειται να σταματήσει τις συμφωνίες, επεσήμανε ο Gu. «Γενικώς, η κυβέρνηση δεν σταματά τη ροή διασυνοριακών συναλλαγών», ανέφερε και εξήγησε πως η κυβέρνηση εστιάζει γενικές συναλλαγές που δεν είναι βασικές για τις επιχειρήσεις αν και μπορεί να έχουν κάποιον αντίκτυπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 13 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.